Kinesiologie is in de wereld gebracht door Dr. John F. Thie. Touch for Health is de basis en een methode uit de toegepaste kinesiologie, die spier- en energieversterkend werkt. Het doel van Kinesiologie is het lichaam in een optimale conditie te brengen, te houden en het lichamelijk herstelvermogen te activeren.

 

Door middel van manuele spiertesten spoor je spierzwaktes en energieblokkades in je lichaam op, die met eenvoudige correcties gecorrigeerd worden, waardoor de balans zich weer herstelt.

Kinesiologie is het verhogen van het bewustzijn, wat een effect heeft op de hele mens. Het werkt op bewust en onderbewust niveau en het stimuleert de intuïtie en levensenergie.Elk mens is een complete eenheid, elke veranderingen op emotioneel, fysiek of energetisch vlak heeft direct invloed op de gehele mens, de eenheid. Veranderingen veranderen of ontregelen de balans in het lichaam soms zo dat het optimaal functioneren er hinder van heeft, dan ontstaat stress in het lichaam. Stress is niet verkeerd, omdat stress ook bij het lichaam hoort om alles in balans te houden. Te veel stress heeft wel gevolgen voor jou als persoon, soms klein ( vrijwel niet te voelen) en soms merkbaar door pijn, ziekte of gespannen gevoel in je lichaam afhankelijk van de hoeveelheid stress wat in je lichaam aan het opstapelen is.

Met spiertesten spoor je de onbalans op. De onbalans is waar te nemen op spier, orgaan, meridiaan, chakra en emotioneel (stress) niveau.  


Kinesiologie is een complementaire geneeswijze, er worden geen medische diagnoses gesteld, schrijft niks voor. Het balanceren via Kinesiologie kan heel goed samen werken met de reguliere gezondheidszorg. Onduidelijkheid bij de klacht zal je de vraag gesteld worden of je al naar een dokter bent geweest. 

Na het opsporen van de onbalans, wordt er gecorrigeerd het op fysiek, chemisch, emotioneel of energetisch niveau, waardoor alles uitgelijnd wordt, zo optimaal mogelijk. Pijn, ziekte of het gespannen gevoel in je lichaam kan helen en het lichaam weet weer dat het zelf het vermogen heeft om los te laten en te helen daar waar het nodig is.