In 1980 begon ik met de opleiding voor Klinisch Chemisch Laborant. Na een half jaar werkervaring op te hebben gedaan ben ik in 1984 geswitcht naar de opleiding voor Z-verpleegkundige op ’s Heerenloo in Ermelo. Ruim 15 jaar, tot in 1999, ben ik werkzaam geweest als groepsleidster binnen ’s Heerenloo-Loozenoord.

 

Vanaf 1998 werk ik mee in ons eigen bedrijf Controltech, Industriële Automatisering.

 

Daarna rond de jaren 2005/2006 heb ik verschillende cursussen gevolgd in Mediumschap en Trance Mediumschap bij Jaco Elken. Na mijn scholing als medium, voelde ik me geen medium. Maar had wel ervaren dat veel mensen slecht of vrijwel geen contact hadden met zijn of haar lichaam. Dit was en is nog steeds voor mij de reden om cursussen te geven op lichaamsenergieniveau. Ooit ben ik begonnen met de energie cirkel en in de loop van de jaren is er veel toegevoegd en weer verdwenen, gelijk met mijn eigen ontwikkeling. In 2007 kwam door een persoonlijke channeling voor een vriendin de noodzaak vanuit de energie om het boek ‘Zuiverheid in Kracht’ op te schrijven. Wat we vervolgens gevormd en uitgebracht hebben in eigen beheer. Waarnaar in 2013 het boek ‘Tijd’ gevormd en uitgebracht kon worden, ook in eigen beheer. 

 

Door alle jaren heen heb ik ruime ervaringen opgedaan met het managen van een zeer actief, (top)sportend gezin.

 

Mijn eigen praktijk als spiritueel coach en schrijfster ben ik gestart in 2009, voor coaching, consulten en workshops. Verschillende trainingen, Engelenbronnen en Tzolkin o.a., hebben verdieping gegeven die ik gebruik in mijn praktijk. Ook mijn eigen interesse in Edelstenen is een verrijking voor mijn werk.

 

Om mijn praktijk completer te maken ben ik in 2015 ben ik gestart met Bach Bloesem Remedie bij TS Internationaal Bach Opleiding Benelux waar ik Niveau 1 en 2 heb afgerond.

 

Ook in 2015 ben ik begonnen met de opleiding Touch for Health bij Topki, Trainings Organisatie voor Professionele Kinesiologie. September 2016 heb ik me officieel ingeschreven als student bij de opleiding Kinesiologie bij Topki. Inmiddels heb ik de voedingslijn volledig voltooid. Met de basis in de ortho moleculaire geneeskunde ben ik nu Allergie Therapeut. Verder gebruik ik verschillende technieken zoals: Touch for Health, Stress Release, Edukinesiologie, Wellness Kinesiologie, N.A.E.T. (Nambudripad's Allergie Eliminatie Technieken), TAT (Transformerende Allergie Technieken), LEAP (Leerbevorderend acupressuur programma), SIPS,

 

LEAP staat voor Learning Enhancement Acupressure Program, in het nederlands vertaald-> Het Leer Stimulerend Acupressuur Programma. LEAP is een methode binnen de kinesiologie om ingang te krijgen tot de structuren in de hersenen en het zenuwstelsel, om daar de stress-blokkades te lokaliseren. Het deblokkeren gebeurt met acupressuur, waarnaar het zelfherstellend vermogen van het lichaam de wegen en paden weer kan vrijmaken. Zodat de informatiestroom binnenin, van en naar de hersenen toe zich weer kan herstellen. Het is gebaseerd op uitgebreide internationale ervaringen met kinderen en volwassenen die matige tot ernstige specifieke leerproblemen evenals duidelijke hersenschade hebben.

LEAP is een ware aanwinst voor de behandelmethodes in mijn praktijk. 

Sips een een zachte behandelmethode die door acupressuur de meridianen en tussenverbindingen weer laat stromen zoals het bedoeld is. Waardoor de energiestroom en informatiestroom in het lichaam weer optimaal kan stromen.

 

Onlangs heb ik de basismodules afgerond binnen de Numerologie. Numerologie is een helder gegeven wie jij bent als persoon aan de hand van je geboortedatum. Zo verrassend herkenbaar dat je jezelf beter gaat begrijpen en veel dingen op zijn plek vallen.

 

Ik vind het heerlijk om samen met de cliënt te puzzelen om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Elke balans is een puzzel tussen de vraag, de onbalans, wat het lichaam wilt en de technieken die ik tot mijn beschikking heb. Het is altijd samen opzoek gaan naar blokkades, beperkende overtuigingen en deze aan te gaan, waardoor het lichaam weer ruimte krijgt om te helen.