De remedies zijn onderverdeeld in 7 groepen.

 1. Angsten
 2. Onzekerheid
 3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
 4. Eenzaamheid
 5. Overgevoeligheid voor invloeden van ideeën
 6. Moedeloosheid of wanhoop
 7. Overbezorgdheid om het welzijn van anderen.

Deze groepen staan voor de positieve kracht:

 1. Je zorgen overwinnen
 2. Ken jezelf
 3. Leef bij de dag
 4. Maak contact met anderen
 5. Blijf bij jezelf
 6. Vind hoop en geluk
 7. Leven en laten leven.

Binnen de groepen kan je remedies vinden voor de verschillende kanten waar de groep voor staat, zoals bijv. bij een bepaalde angst of een onzekerheid. Zo kan je heel nauwkeurig een remedie samenstellen voor je klachten en stemmingen die jij ondervindt. Het is een natuurgeneesmiddel, jouw natuur bepaalt het tempo en wat er gebeurt. De tijd en duur van inname ligt aan de persoon en de omstandigheden. De veranderingen doen zich voor in een natuurlijk proces waaraan je als mens makkelijk kan aanpassen. Bij plotselinge veranderingen kan je na inname direct verbetering voelen, zoals bij een paniekaanval of een plotseling somber gevoel zonder reden. Andere processen hebben meer tijd nodig omdat de gemoedstoestand dieper geworteld ligt.

Dat is het verschil tussen een stemmingsremedie en typeremedies. 

 

Bij typeremedies is het mooi om te zien dat er na enkele weken andere aspecten van de persoonlijkheid naar boven komen, alsof er een mist is weggehaald.

Van binnen kan het aanvoelen dat je meer rust en kalmte hebt, dat het klopt en ook kan reageren vanuit jezelf en niet vanuit een angst boosheid of welke stemming dan ook.

 

Voor het samenstellen van een remedie, is het belangrijk te luisteren naar jouw verhaal en wat je mist of juist wilt veranderen. Door samen te luisteren en uit te pluizen wat de kern is, kan er een remedie op elke situatie en persoon afgestemd worden. Er is geen standaard remedie voor een situatie, omdat iedereen anders is en anders met moeilijkheden omgaat.

 

Voor het afstemmen van een remedie voor jou, kan je een afspraak maken via info@zuiverheid.com of bellen.