En er is leven

 

Tijdens een Kinesiologisch consult kunnen zomaar wonderlijke momenten ontstaan. Een rode draad waar je al tijden een haat-liefde verhouding mee hebt, kan zomaar verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dat je met een open mond en met een leegte in je systeem achterblijft.

Want waar je zoveel moeite voor gedaan hebt, zoveel aandacht aan gegeven hebt om het te transformeren naar iets leefbaars, is plop opgelost. En alleen maar dat er iets wordt aangereikt waar je al die tijd gewoon overheen gekeken hebt.

Zoiets heel wonderlijks is het 'Troost het innerlijke kind' , het woord geven aan het kleine kind. Het is je levensverhaal vertellen vanaf je herinnerbare vroege jeugd. Het vertellen van alle belangrijke gebeurtenissen die je leven vorm hebben gegeven. En na elke gebeurtenis of zin mag je zeggen 'En ik Leef'.

 

Het is een reis die je begint, je hebt geen idee wat de kracht is van dat kleine zinnetje 'En ik leef'. Het is ook raar om steeds die zin te herhalen, maar na een aantal keer 'En ik leef' uit te spreken voel je langzaam dat iets verandert in je denken, in je hoofd. Langzaam dringt naar binnen dat na elke stap die je vertelt, elke gebeurtenis die je heeft gevormd in pijn of verdriet, je nog steeds leeft.

Onbeschrijfelijk wat er gebeurt, maar dat ene zinnetje heeft zo'n ongelofelijke kracht in zich. 

'En ik Leef'

De herhaling op herhaling van 'En ik leef' doet je beseffen dat je echt leeft. Nog steeds zelfs na al die......

Het voelt als wakker worden, als een mist die opeens verdwenen is. Je Leeft! Zo echt als je aanwezig bent.

Je Leeft!

Nog steeds na al je beproevingen: Je Leeft!

Langzaam komt dan het besef dat jij de je bent en kan het gaan voelen, echt voelen.

Ik Leef!

Wat een transformatie, een feest om te ontdekken dat je spontaan vol mooie emotie kan roepen:

Ik Leef!

Halleluja!

 

 

'En ik Leef' een heel bescheiden stukje uit de balans Leefblind binnen de kinesiologie, die opgebouwd is om de rode draden in je leven te transformeren naar iets anders. Iets positiefs, waardoor je leven, jouw energie gaat stromen naar waar jij naar toe wilt en niet meer vast blijft hangen aan het verleden.