Als ik ga

Als ik ga

 

Als ik ga, wil ik gaan op mijn tijd.

 

Als ik ga, wil ik gaan in mijn tempo.

 

Als ik ga, wil ik gaan in volste vertrouwen dat ik de tijd heb om te gaan.

Me te laten omringen door mijn dierbaren. Me te laten verzorgen in alle rust, dat mij de tijd wordt gegund om los te  komen van mijn lichaam. Het lichaam kan bedanken voor het leven dat hij me gegeven heeft.

 

Als ik ga, op mijn tijd en in mijn tempo, kies ik voor een volwaardig afscheid, waarin alle warmte en verbondenheid van mijn leven samen komen op het moment van loslaten van mijn lichaam. Zacht, rustig, gedragen en in vrede.

 

Als ik ga, hoop ik dat dit mij gegund wordt, ook al leef ik nu in een land waarin straks bij wet geregeld is dat mijn lichaam per direct beschikbaar wordt gesteld aan de medemens als ik nog afscheid aan het nemen ben van mijn rijke leven en mijn lichaam.

 

Als ik ga, zal het mijn tijd zijn.

 

Als ik ga, is mijn lichaam aan het einde gekomen van het leven hier op aarde. De ervaringen zullen zijn ervaren, de inzichten vergaard en heeft het leven mij alles gebracht wat nodig was. Als het mijn tijd is, zal ik gaan.

Dan heb ik gestreden, gevochten, gehouden van, genoten, gedeeld, ontvangen, gegeven, gezongen, gelachen en gehuild, voor wat mijn leven waard mocht zijn.  Zoals mij m’n leven is gegund, gun mij ook de tijd om op mijn tijd en in mijn tempo te gaan in alle rust en vrede.

 

 

                                                                                                                                        ‘Mijn ziel’

 

15 september 2016

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0