De weg van de mens en zijn ziel

 

Je kan veel dingen zeggen over de mens zijn ziel, zijn route, zijn stappen en wat dan ook.

 

Het belangrijkste is wel dat je de woorden kan verstaan in je eigen taal. De route van een mens als ziel is vaak beschreven vanuit het menselijk perspectief. Mooi, goed, maar niet alle woorden zullen raken, omdat er een laagje over heen ligt die te menselijk is, aan inzicht en oordeel.

 

 

Neem nu je eigen weg.  Er is toch niemand beter die weet wat jouw weg kan zijn. Omdat jij voelt, hoort, ziet en ontvangt vanuit jouw inzichten van eerder en nu, waar dan ook. 

 

Of een ziel links of rechts afgaat, zijn richtingen die gegeven worden door de mens, want in principe gaat elke ziel en elk mens gewoon rechtdoor.

 

Het is niet een kwestie van afslaan, maar een beoordeling van wat een ander vindt wat afslaan is.

 

Neem jezelf nu eens en kijk, luister goed naar jezelf. Neem een moment in gedachten dat je af kan slaan. Je weegt, denkt, voelt, twijfelt en je neemt een beslissing. Je gaat naar de richting die je gekozen hebt. Was dat dan links of rechts afslaan of was het gewoon een goede overweging waar na je besloten hebt om een bepaalde kant op te gaan, iets te ondernemen omdat je zo besloten hebt.

 

Tuurlijk kan je dat zien als afslaan, maar het is geen weg met zijwegen, het zijn overdenkingen over wat jou volgende stap mag zijn. Dus een mens en een ziel hebben een richting samen. De keuze wordt gemaakt op het moment dat de keuze aan de orde is.

 

 

Je neemt na overweging van je keuze en stapt je volgende stap in. Of de ziel dat nu stapt of de mens, het is altijd een samenwerking, ook al weet en voel je het niet bewust.

 

Binnen in ieder mens is de ziel aanwezig. Vaak is de mens degene die de ziel niet ziet, voelt of er in geloofd. Dat mag en het is ook geen vereiste dat het bewust voelen en weten, het leven meer leven maakt. Want elk mens is verbonden met de ziel.

 

Het enige wat van belang is, is dat elk mens weet dat hij zelf de stappen kan zetten, overwogen en bepaald, en dat het stappen zijn in de richting waarin de mens zijn weg vervolg.

 

Waar de ziel huist, verbonden is en nog meer, is alleen belangrijk voor wie het heel graag wil weten. Maar weet dan wel dat het echt weten meer verbonden is met jezelf dan met de inzichten van anderen.

 

We kunnen veel vertellen over het universum, de verbinding met de bron, maar de meeste bewustheid zal in de mens zelf liggen, in zijn wil om te weten. Maar vooral om te voelen wat voor hem of haar het beste past in zijn waarheid, leven en op zijn of haar pad.

 

 

Dit beantwoord altijd datgene wat een mens en zijn ziel nodig heeft voor zijn of haar volgende stap.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Cristen Vandermark (maandag, 06 februari 2017 10:21)


    Hi there, I found your website by way of Google at the same time as looking for a related subject, your web site got here up, it appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks.
    Hello there, just turned into aware of your blog via Google, and located that it's really informative. I'm gonna watch out for brussels. I will appreciate for those who continue this in future. Many people will probably be benefited out of your writing. Cheers!